Büyülenme Hakkında Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Ivedili çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı dirimsel öneme ehil bir yapı elemanıdır.

Due to their smoke-proof feature, they also protect people from smoke poisoning in the event of a fire. These doors, also known as emergency exit doors,  of the fire department  fire  occupies a very large place in the regulation. It has been made compulsory to have it in many buildings with the regulations. (Source - wikipedia)

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolay görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli eden levhalar ve sorunaretler kullanılır.

Ayrıca yangın kapıları özelliklerinden bir başka önemli olanı da ateşlerle ortaya çıhun zehirleme özelliği mevcut gazların ve kötüın hariçya sızmasının önlenmesidir. Bu yüzden yangın kapılarının montajı sırasında kullanılacak dolgular da son mertebe kaliteli olmalıdır.

Arkası sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp fikir alım satımi kuruluşlmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Cafcaflı sınıftaki ustalıkyerlerinde de insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak derunin çift kanatlı yangın bapsı yeğleme edilebilir.

Bir binada yahut yapı sıkında, kaçış yolu olarak özen veren korunumlu koridorların yahut korunumlu hollerin yangına dayanım sürelerinin Devam-3/B ve Ilave-3/C’de belirtilen sürelere yaraşır olması mecburidir.

Hiç kuruntu nanay ki yangın felaketi, yıl zarfında can yitirilmesine münasebet olan en şanlı etmenler yangın kapısı arasındadır. Yangın felaketi enikonu kısa bir müddet içinde geniş alana yayılması ve hem güç hem bile varlık yitirilmesine niçin olması ile bilinmektedir. Özellikle bile faik strüktürda olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında birey ve esrar kaybı peşış göstermektedir. Zati yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.

Yangın merdivenlerinin kullanıma uygun şekilde boş bulundurulmasından, yapı veya davranışyeri sahibi ve yöneticileri sorumludur.

İnsanlar tarafından kullanılmak üzere tasarlanan her yapı, yangın yahut başka ivedi durumlarda kullanıcıların hızla kaçışlarını katkısızlayacak yerinde kaçış yolları ile donatılır.

Yangın bapları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

We offer yangın kapısı solutions to your fire door requests in the color and size you want by sending us the RAL color codes you want. Alpgrup, which provides fire door delivery and installation services to every point of Turkey, is also with you after sales.

Yangın kapısının dışarıdan açılmayacak özellikte olması az önce bile bahsettiğimiz üzere panik halindeki insanların kucakeride bir şey unutma veya birini kurtarma lakinçlı yürekeriye hulul isteklerinin engellenmesidir. O durumda yangının ne seviyede ilerlediği belli olmadığı bâtınin ciğererideki hareketliların kurtarılması külliyen meraklı ekiplere bırakılması gereken bir ustalıktir.

Bu mevzuda salahiyetli yangın firmasından Yangın Kapısı Fiyatları bağış alabileceğiniz kadar, yangın eğitimi dair AFAD yetkililerinin bile eğitim verdikleri bilinmektedir.

Report this wiki page